Oběti komunismu

Je zarážející a až tragické, kam se po 30–ti letech od pádu komunismu a totality, naše společnost dostala. Komu by to tehdy přišlo na mysl, že by se to někdy vrátilo, aby tato komunistická strana mohla zasahovat a ovládat poměry v naší republice. Že by bývalí, nebo současní komunisté a usvědčení spolupracovníci zločinecké organizace, agenti StB, byli v nejvyšších politických funkcích ve státě, to by bylo tehdy nemyslitelné. Agent „Bureš“, vlastním jménem Andrej Babiš a agent „Falmer“ vlastním jménem Vojtěch Filip, jsou bohužel důkazem tohoto marasmu.

Připomeňme si tedy, čeho se tato zločinná a zavrženíhodná organizace KSČ spolu s StB v těch letech nesvobody a totality dopouštěla na našich spoluobčanech a rodinných příslušnících.

S Miladou Horákovou byl odsouzen k trestu smrti zároveň i Záviš Kalandra z Frenštátu pod Radhoštěm.

Z tohoto důvodu se někteří iniciátoři listopadových událostí roku 1989 (Antonín Forman a Miroslav Urban), rozhodli dát na vědomí občanů a připomenout jim tyto skutky formou plakátů s fotografiemi obětí komunismu. Po vyhotovení tiskovou službou v Suchdole nad Odrou, je pak nechali vylepit na plakátovací místa ve městě.

Prvotní originály jsou k dispozici a téměř od samotné revoluce roku 1989 visí na radnici v Novém Jičíně. Nyní si je můžete prohlédnout, zkopírovat, či jak uznáte za vhodné  rozmnožit a použít pro vaše účely (v souladu s našim právním řádem a korektností).

Plakát 1

Plakát 2

Formát PDF ke stažení:
Plakát č.1
Plakát č.2