„Malý sv.Václav“ – demonstrace 11.6.2019

 

Symbol budoucnosti – malý sv.Václav

Již pošesté za sebou se na Masarykově náměstí v N.Jičíně sešla spousta občanů na demonstraci za demisi ministryně spravedlnosti M.Benešové a trestně stíhaného premiéra A.Babiše. Za “Novojičínskou otevřenou společnost” byli opět hlavními organizátory manželé Janíkovi, spolu s L.Sazovským, J.Perútkou a dalšími.

A proč malý sv.Václav? Budoucnost našeho národa je v mladé generaci, našich dětech a proto tentokrát přijel na malém poníkovi, malý sv.Václav. Takto také, po úvodním slově V.Janíkové, uvedl a přivítal zmíněného Václava L.Sazovský. 

Moderování celé akce v přátelském a příjemném duchu vedla paní Věrka Janíková. S projevem “Rozděl a panuj” vystoupil její manžel, pan Ivan Janík. K občanům měli co říci a u mikrofonu se střídali další přítomní: M.Urban, O.Mráz, J.Klein, místostarosta města O.Syrovátka. Dojemně a se slzami v očích promluvila a poděkovala Šárka Rašková (Urbanová) nic netušícím, svým rodičům. Podpořit pořádanou akci přijeli i občané z okolních obcí.

Pozvání přijal i tentokrát písničkář Jan Kryl (bratr Karla Kryla), který se střídal s dalším hudebníkem Vladimírem Vondráčkem tak, aby si občané mohli spolu zanotovat některé známé písně.

Všechny demonstranty spojovalo jediné a to nepřijatelnost lživého, trestně stíhaného premiéra A.Babiše, jeho propojení s nově jmenovanou ministryní spravedlnosti M.Benešovou a nezákonné praktiky při obohacování samotných ministrů dotačními podvody.

Videozáznamy některých vystoupení, které pořídili B.Perútková, L.Sazovský, M.Divišová:

  1. Úvod a příjezd malého sv.Václava – Věrka Janíková, Lubomír Sazovský
  2. Lubomír Sazovský
  3. Ivan Janík “Rozděl a panuj”
  4. Jan Kryl “Werichovský elixír”
  5. Miroslav Urban
  6. Vladimír Vondráček “Hádala se duše s tělem”
  7. Šárka Rašková (Urbanová)
  8. Věrka Janíková
  9. Jan Kryl “Poslední zhasne svíčku”
  10. Ivan Janík – leták na Letnou
  11. Jiří Klein, zastupitel města za ČSSD
  12. Ondřej Syrovátka, místostarosta města za Zelené
  13. Ondřej Mráz
  14. Jaroslav Perútka se “Zuzankou”
Dojatí manželé Janíkovi:
Společně:

(Foto: J.Klein, M.Divišová, Perútkovi, I.Pavelek)

Videoukázka z demonstrace:
TV Polar:
Novojičínský deník: