Demonstrace za veřejnoprávní média a jejich nezávislost

Dne 7.12.2020 se sešli na Masarykovém náměstí demonstranti, kterým není lhostejné, že chtějí někteří politici a zástupci veřejnoprávních médií, jako např. členové Rady České televize P.Matocha, H.Lipovská a L.Veselý, ovládnout a podmanit si veřejnoprávní prostředky svým úzkým partikulárním zájmům. Rovněž se demonstrovalo za objektivní a spravedlivé vyšetření a potrestání viníků při ekologické katastrofě na řece Bečvě.

Jan Kryl (bratr Karla Kryla) zavzpomínal na dobu, kdy na této řece trávili krásné chvíle při lovu ryb a odsoudil praktiky firmy DEZA, při manipulaci a zahlazování příčiny celé katastrofy. Rovněž všichni demonstrující odsoudili postup ministra životního prostředí R.Brabce, který namísto objektivních informací, manipuluje a snaží se svalit vinu na někoho jiného. Sám totiž spolu s A.Babišem ve firmách podezřelých z těchto podvodů a zavinění fungoval, A.Babiš tyto firmy doposud vlastní.

Akci uspořádali manželé Janíkovi spolu s Radkem Ficbauerem a připojili se tak k celostátní manifestaci organizovanou Miliony chvilek.

(Kliknutím na obrázek mimo střed, nebo na odkaz dole, je možno listovat a prohlížet fotografie v plném rozlišení)

HAPPENNIG ZA ČESKOU TELEVIZI, BEČVU, BIS, DUKOVANY

Události kolem Rady České televize jsou alarmující. Vyzýváme členy Volebního výboru Poslanecké sněmovny, aby mocenské hrátky v Radě ČT nadobro utli.
Už od minulého roku napjatě sledujeme dění v Radě České televize, její nekompetentní členy a obáváme se, že Českou televizi, jako nejoblíbenější a nejrozšířenější médium v republice, můžeme nadobro ztratit. Dozorčí komise Rady ČT byla podle všeho odvolána protiprávně. Mezitím už je zvolena nová komise. Dostáváme se tak do bizarních situací, které ale přestávají být k smíchu.
Vyzýváme proto Volební výbor Poslanecké sněmovny, aby na schůzi 8. prosince:
1) Důsledně projednal alarmující situaci v Radě České televize, zastavil snahy o destabilizaci této jediné veřejnoprávní televize v republice a zajistil, že svoboda a veřejnoprávnost České televize nebude každým dnem tát jako sněhulák v létě.
2) Pokud byla Dozorčí komise Rady ČT odvolána nezákonně, ať poslanci odvolají Janu Lipovskou, Luboše “Xavera” Veselého, Pavla Matochu a další členy Rady, kteří ukvapeně a nezodpovědně hlasovali za odvolání původní Dozorčí komise
Jako občané chceme být informováni o současném dění veřejnoprávním médiem, jehož orgány rozhodují transparetně a svobodně. A právě o nezávislost naší jediné veřejnoprávní televize máme nyní opodstatněné obavy. Ukažme, že stojíme za ČT!