Prezidentské volby v lednu roku 2023

Dvoukolové prezidentské volby se konaly 13.1. a 14.1., 27.1. a 28.1.2023.

V prvním kole měli občané možnost volby 8 kandidátů.

Pětikoalice „Spolu“ nepostavila svého kandidáta, pouze doporučili volbu třech kandidátů, P.Fischera, D.Nerudovou a P.Pavla.

Do druhého kola postoupili P.Pavel a bohužel A.Babiš, který byl kandidátem hnutí ANO. Toto hnutí, v čele se svým lídrem bylo mnohými bráno jako sekta jednoho muže. A ve skutečnosti tomu tak i bohužel bylo. A.Babiš býv.komunista, spolupracovník StB s krycím jménem „Bureš“, mediální magnát s obrovským střetem zájmů, multimilionář, který ke svému majetku přišel nekalým a pochybným způsobem. Byl velmi negativní osobou našich současných dějin a i lékaři byl označován jako psychopat a sociopat.

Druhou osobou byl generál v.v. P.Pavel. I ten měl minulost zatíženou členstvím v KSČ. Ale pokud bychom mohli jen velmi jednoduše srovnat, tak A.Babiš je svým chováním současným komunistou a P.Pavel komunistou bývalým. A ještě můžeme dodat, že někteří bývalí komunisté se stali napravenými komunisty a P.Pavel již obráceným. Jeho počínání a chování, jako nejvyššího představitele v jednom období v Severoatlantické alianci NATO, to potvrdilo.

Volební kampaň před druhým kolem jasně potvrdila agresivní povahu A.Babiše. Tým A.Babiše zcela jednoznačně používal naprosto stejnou taktiku jako dezinformátoři a nejenom taktiku, ale i stejná témata. Ta shoda byla naprostá. Jeho lživé výroky, napadání soupeře a strašení válkou, pokud lidé nebudou volit jeho, mnohým voličům otevřely oči, ale také rovněž někteří voliči na to slyšeli a následně jej volili. Aby např. dostal na svou stranu i křesťany a katolíky byl ochoten jít na samé dno amorálního jednání a vzal si jako rukojmí Pražské Jezulátko, které často ukazoval a mluvil o něm slovy „Jezulátko funguje“. Dokonce si tajně natočil v kostele u Pražského Jezulátka volební klip.

A tady již museli zasáhnout i duchovní správci a katoličtí kněží, aby zřetelně a jasně formulovali, čeho se tento člověk dopouští a jak uráží katolickou církev, včetně samotných věřících. Zde je vyjádření „Bosých karmelitánů od Pražského Jezulátka“. A zde vyjádření uznávaného katolického kněze a teologa Mons. T.Halíka.
Další reportáž s T.Halíkem.

Text plakátku velmi věrně popisující osobu a kampaň A.Babiše, aniž by byl jmenován

Výsledky voleb 2.kola byly proto velmi napjatě očekávané a bylo zřejmé, že se k volbám chystá ještě větší procento voličů, než v kole prvním. K této účasti určitě napomohli mladí voliči, které vyprovokovalo právě to ostudné vystupování a vedení lživé kampaně A.Babiše. A samotná velká účast pak napomohla k výraznému úspěchu kandidáta P.Pavla. Klíčovým podílem na tomto úspěchu měla rovněž aktivní podpora nepostoupivších kandidátů, jak P.Fischera, tak D.Nerudové a také M.Hilšera.

Po deseti letech smutného a ostudného vládnutí provýchodního a pročínského M.Zemana, tak nastane změna na proevropského a prozápadního prezidenta, který chce společnost na rozdíl od Zemana, spojovat. Cíle má tento nový prezident ušlechtilé a významné. Jak se bude snažit je naplnit a uskutečnit, zhodnotí budoucnost.
„Za úspěch svého prezidenství budu považovat jen náš společný úspěch“.

Jak se volilo.